Wat we doen in Suriname
Wat we doen voor de Dierenbescherming Suriname
Sterilisatieacties
Samen met de dierenbescherming in Suriname organiseren we regelmatig een sterilisatieproject waarbij dierenartsen , paraveterinairen, vrijwilligers en eventueel stagiaires uit Nederland komen helpen. De populatie zwerfdieren in Suriname groeit snel en dat is geen gunstige ontwikkeling. Het is ten eerste zeer triest dat honden, en tegenwoordig ook steeds meer katten, op straat moeten leven. Dit is voor de dieren een onzeker bestaan vaak met weinig eten en geen beschutting. Daarnaast vormen zwerfdieren een bedreiging voor de volksgezondheid en voor een veilige verkeerssituatie. Belangrijker dan de opvang van zwerfdieren is het voorkómen van zwerfdieren. Met behulp van een jaarlijks terugkerend sterilisatieproject proberen we het zwerfdierenprobleem structureel op te lossen!
Bijdragen aan het asiel
De Dierenbescherming in Suriname is verantwoordelijk voor de exploitatie van het asiel.
Allerminst eenvoudig in een land dat economisch in zwaar weer verkeert. Naast de dagelijks terugkerende kosten vragen ook onderhoud van gebouwen en terrein veel geld. Voor zover mogelijk draagt de Stichting Vrienden DBS hieraan bij.
Organiseren van sponsoracties
Jaarlijks worden verschillende sponsoracties georganiseerd, donateurs en andere partijen benaderd voor specifieke projecten van de dierenbescherming in Suriname.
Sterilisatieproject
Tot nu toe organiseerden wij samen met de Dierenbescherming Suriname het jaarlijkse sterilisatieproject. Tijdens dit project worden er 2 weken lang zoveel mogelijk honden en katten gesteriliseerd op het asiel in Paramaribo. De stichting organiseert vanuit Nederland een groep enthousiaste vrijwilligers bestaande uit dierenartsen, paraveterinairen, stagiaires en support-staff. De Dierenbescherming Suriname in Paramaribo organiseert de honden en katten, de locatie en de lokale support-staff. Baasjes die de sterilisatie van hun hond of kat niet kunnen betalen, kunnen tijdens dit project hun dier laten opereren tegen een gereduceerd tarief. Gedurende deze 2 weken worden er gemiddeld 500 dieren gesteriliseerd! Voor deze dieren betekent dit een zorgelozer, gezonder leven en we voorkomen de geboorte van meer dan 5.000 pups en kittens. Voor de stagiaires paraveterinair is het een uitgelezen kans om hun studie in de praktijk te brengen. Het is een stage waarin ze veel verantwoordelijkheid krijgen en de mogelijkheid hebben om veel te leren over het vak en ook over het mooie land Suriname. Het project kan niet zonder vrijwilligers, maar zeker ook niet zonder donaties. Een sterilisatie kost in Suriname ongeveer 60 euro, voor Surinamers een flink bedrag, helpt u ons mee?
(impressie van een sterilisatieproject)